Wat is sendzimir

Home » Staal ABC » Wat is sendzimir

Sendzimir is koolstof staal dat in een afzonderlijk proces na het walsen door een zinkbad is gegaan om het te beschermen tegen roest. Daarom spreekt men in dit verband ook over voorverzinkt staal.

Het zinkbad bevat een minuscule hoeveelheid aluminium dat de vorming van zinkoxide tegengaat. Bovendien maakt het de zinklaag egaler.

Waar wordt sendzimir voor gebruikt

Sendzimir is dus een continu thermisch zinkproces dat bandstaal met een hoge snelheid door een zinkbad haalt. Het laagje zink beschermt de staalplaat tegen roest en maakt het materiaal heel geschikt voor toepassingen in de bouw. Plaatstalen binnendeurkozijnen en puien zijn daar goede voorbeelden van. Verder wordt het materiaal veel toegepast in de machinebouw, elektro en in huishoudelijke apparaten.

Vemefa Constructa maakt al decennialang hoogwaardige technische producten uit verschillende soorten plaatmateriaal. Als specialist in het omvormen van velerlei soorten materiaal adviseert zij haar klanten en kennispartners over de mogelijkheden van verschillende technieken in plaatbewerking.

Share This